Monday, March 23, 2009

Lovecraft Mareritt i Nemi denne måneden.

Nå skal Nemi nummer 3 2009 være i butikkene, med Lovecraft som tema. Artikkelforfatter og illustratør er meg, og siden jeg er så jævlig forbanna lur bestemte jeg meg for at det var sikkert best å kombinere artikkelen og illustrasjonene til en tegneserieartikkel...

Nå... nesten et år senere.... så er tegneserieartikkelen da altså i hyllene, med mer blod, svette, og tårer per side enn noen serie jeg noensinne har gjort.

Faktisk så er det ikke usannsynlig at de på trykkeriet vred all kroppsvæsken ut av originalsidene mine og brukte den som trykksverte.

(Den forrige linjen hadde vært marginalt mindre utroverdig om jeg ikke tegnet hele serien digitalt).

Uansett.... Det ble en veldig fin artikkel, som jeg er stolt som bare f... over. Håper folk liker den like godt som meg.

Jeg håper også det er noen eksemplarer av Nemi på vei i posten til meg her på Kreta. Har ennå ikke sett hvordan sidene ser ut på papir.

Uansett... Her er en blå versjon av lederillustrasjonen som også er på trykk i bladet. Jeg tror de valgte å trykke en gul og rosa versjon istedet, siden jeg ved en feil greide å sende den blå versjonen med et filter med altfor lav gjennomsiktighet over, og så vidt jeg vet var det Lise som satte ned veto fordi hun syntes den blå versjonen så ut som den hadde et amatørmessig blurfilter over seg(Godt sett!). Dermed ble jeg reddet fra å få en feilversjon på trykk, og jeg er kan poste den beste versjonen "ekslusivt" her!

5 comments:

Fredhead said...

detta er ikke til å kimse av ;)

DUHH said...

kimse... huhuh... huhuh.... huhuh...

Maja said...

jeg leste bladet her om dagen, og likte artikkelen veldig godt!
faktisk ga det meg inspirasjon til hva jeg skal skrive særoppgave om, nemlig Lovecraft. noen gode tips om sider med info? tverrfaglig prosjekt i engelsk/samfunnsfag:)

DUHH said...

Tusen takk. Skummelt å inspirere en særoppgave, men litt stolt også...

Har dessverre ingen veldig gode hemmelige sider som er vanskelig å finne. Alt kan letes opp med første googlesøk.

HPLarchives har det meste av info om hva som er skrevet av og om Lovecraft. Sjekker du i artikkelseksjonen finner du også linker til artikkeler:
http://www.hplovecraft.com/

Her finner du det meste av Lovecrafts fiksjon(Om ikke alltid i mest oppdatert utgave):
http://www.dagonbytes.com/thelibrary/lovecraft/

Og så vidt jeg kunne se så er Wikipedia sin engelske artikkel rimelig god. Og det er i alle fall verdt å sjekke ut linkene der, både i fotnotene og "external links". Der finner du blant annet intervju med og kort biografi av S.T. Joshi, som er kanskje den viktigste Lovecraftbiografen hittil.

Alle de tre bøkene jeg anbefaler i artikkelen er også svært bra. Jeg er ikke sikker, men jeg synes det burde være mulig å få tak i Joshi sin og Michel Houellebecq sin(Jeg greide å skrive Marcel i artikkelen,men det er feil) gjennom biblioteker. Kan være jeg tar feil.

Joshi sin bok er en god grunnleggende biografi, om enn litt tørr.

De to andre bøkene handler en del om Lovecrafts intense rasisme, noe jeg dessverre ikke fikk plass til å skrive mer om i artikkelen, men er begge veldig interressant. Levy sin bok kan være vanskelig å få tak i.

Uansett... Lykke til. Hvis du lurer på noe er det alltids bare å ta kontakt med meg og spørre.

DUHH said...

Oj, glemt en ting helt ut.

Denne lydforelesningsserien om Lovecraft sin effekt på moderne magi brukte jeg en del i artikkelen min:
http://www.yog-sothoth.com/modules.php?name=News&file=article&sid=379