Friday, March 27, 2009

Nemi og sprekker i hyemmelen...

Halla.... Lite poster fra meg i det siste, men det kommer nok til å bedre seg. Som noen av de siste ukers onsdagsløgner har hintet til, så er ikke humøret på topp or tiden. Men pytt, pytt...

I dag fikk jeg derimot en gledelig overraskelse i posten: Nemi! Med min artikkel Lovecrafts Mareritt!

Jeg trodde jeg var blitt så blasert at det ikke lenger var noe stort kick å se ting på trykk, for det har det ikke vært de siste gangene. Eller, det har vært et kick, men et blandet kick. Denne gangen er det derimot fantastisk. Er veldig fornøyd med artikkelen og hvordan den ser ut på trykk.

Så nå sitter jeg og blar fram og tilbake på sidene mine mens jeg hører på Mastodon nye album Crack The Skye. Hittil høres det ut som et veldig bra album. Mastodons album pleier alltid å trenge litt tid til å vokse på meg, men dette lover godt allerede. Med Blood Mountain syntes jeg de begynte å gå litt langt i en roligere rettning enn jeg likte, men Crack The Skye er langt roligere og det plager meg ikke det spor.

Så... Generelt god dag.

9 comments:

Asbjørn Dyrendal said...

OK. Denne posten fikk meg til å kjøpe Nemi for første gang på lenge...

Godt fortalt, Kim! Og med alle illustrasjonene: Jeg håper inderlig du fikk trippel betaling og vel så det.

Det var det verdt.

DUHH said...

Takker så mye.

Opprinnelig så sa jeg til redaktøren at jeg måtte nesten få litt mer penger enn jeg får for vanlige tegneserier, altså 2000 per side, altså 8000 for 4 sider.

Så han foreslo at jeg skulle på 3000 for å skrive teksten, og 5000 for illustrasjonen.

Jeg sa ja.

...

...

Nei, jeg er ikke god i matte.

Men til slutt fikk jeg litt mer, uten å måtte klynke, syte, mase, tigge, eller be. Ikke 3 ganger så mye, men.... Snille redaktør, uansett. Han kunne betalt meg 8000 og jeg hadde ikke klaget på andre enn meg selv som var dum nok til å si ja.

Men illustrasjonene var faktisk den enkleste og raskeste delen av det. Teksten tok lang, lang tid, layout og sideboksene tok lengst tid i verden.

Så hvis jeg finner et nytt tema å lage artikkel om, så håper jeg at det kan ta litt mindre blod, svette, tårer, og tid, for å si det mildt.

Asbjørn Dyrendal said...

Perfeksjonisme er en sikker vei til havregrøt og alt som er ondt...

Men for oss lesere var det verdt det.

Neste gang får du skrive om den zoroastriske sammensvergelsen!

DUHH said...

Zoroastiske sammensvergelser forbeholder jeg til actionserier, der de hører hjemme.

Men det kommer vel en blogpost som rører ved det også snart. Men bare litt lett beføling, ikke ordentlig god grafsing.

Roy Søbstad said...

Satt ved siden av en jente som leste artikkelen din med stor interesse på flyet mellom Værnes og Gardermoen sist søndag. Jeg motsto heldigvis fristelsen til å skryte av at jeg kjenner forfatteren litt. Men artikkelen så riktig flott ut sånn i øyekroken.

DUHH said...

Motstå aldri fristelser, herr Søbstad. Aldri!

Du kunne jo f.eks ha spredd usannheter om meg, og fått den stakkars jenten til å gråtende kaste fra seg bladet i avsky!

Eller så at du faktisk selv var artikkelforfatteren, og at Kim Holm bare var et dekknavn.

Eller så kunne du påstått at alt i artikkelen var løgn og bedrag, stjålet og forvridd fra din doktorgradsavhandling(I serieformat) om Lovecraft.

Mulighetene er uendelige, Herr Søbstad, så lenge du bare aldri motstår fristelser!

Roy Søbstad said...

Jeg burde nok ha introdusert meg som Howard Phillips Lovecraft. Det ville ha gjort susen, tenker jeg. Eventuelt kunne jeg også ha kvekket frem noen urgamle besvergelser for å påkalle De Gamle Gudene.

SiriNett said...

Halla! Supert bilde av deg da! - har du fått deg fottograf?-) eller kamera?-) eller er du bare lettere ANIMERT?-))) :-) (jada jada oppbrukt vits jada jada men fint bilde da ;))

DUHH said...

Bare det magiske iMackameraet er godt nok til å ta bilder av meg i all min ynde...