Monday, February 23, 2009

Pickmans model, side 1...
Her er første side av "Pickmans Model", min adapsjon av Lovecrafts novelle.

Jim greide å gjette hva de bildene i de forrige postene var til, så han får tilsendt en fin illustrasjon, av Pickman, Thurber, og en brønn(Må bare tegne den ferdig først).

Uansett... Min innfallvinkel til adapsjonen er å ta det så bokstavelig som mulig. Jeg bestemte meg for at jeg skulle holde meg under 16 sider, både for å lettere komme på trykk i blader, og for å bevare min psykiske helse. Lange historier tar på. Og det fine med digitalt format er at jeg kan alltids omkalfatre serien og legge til de delene som er kutte vekk, uten store problemer.

Men på 16 sider må man dessverre kutte litt tekst. Så jeg har gått gjennom teksten og kuttet ting jeg syntes var overflødige, og noen steder justert om på rekkefølgen for å få bedre rytme i serien, eller bedre dramaturgi. Ellers er det meste av teksten bevart 100% inntakt fra novellen.

De eneste partiene jeg har tatt en annen innfallsvinkel på er selvsagt Pickman og Thurbers tur til studioet i North End, selvsagt... Men det får jeg spare til alt er ferdig.

Er ikke helt sikker på tegnestilen ennå. Vurderer om jeg bør tusje den for hånd med pensel, for å få mer liv. Men det tar tid. Så det blir nok slik som det er. Fargeversjon kommer det definitivt til å komme, men det var mer praktisk å jobbe på sort-hvitt-versjonen først, så kan jeg bruke gråtonene videre i fargelegginen.

Kommer sikkert til å poste noen fler enkeltbilder eller små samlinger gjennom prosessen, men tror ikke det blir flere "ferdige" sider før jeg er ferdig. Ville bare poste denne fordi... ehhm... ja.... tror jeg liker den?

Ja, det var vel det. Utenom det har jeg slitt med virus på maskinen. Var ekstra bekymret en stund for at det skulle være på grunn av alt tullet jeg laster ned, siden jeg har skrevet så høylytt om nedlasting(De har til og med linket fra Rødt sine hjemmesider, heh), men så viste det seg selvsagt at det ikke var nedlastingen som hadde skylden, men heller den andre tingen som man ofte får virus av. Latterlig uforsiktig man blir av å få Mac. *rødme* *rødme*
Tegnetåken er absolutt ikke vekke, og jeg er elendig til å følge min slagplan, men jeg følger noen av punktene hver dag, og det gjør det litt lettere. Holder meg ennå optimistisk.
Effektiviteten på arbeidet har definitivt begynt å minskes, men... jeg produserer ganske så mye like vel.
Og så til slutt er jeg lei av folk som ikke svarer på epost. Har sikkert et dusin som jeg venter på. Men.... det er vel en lekse til meg, siden jeg ofte er legendarisk treig til slikt.

Yup, dett var dett. Lang post... igjen.

6 comments:

Mad Mullah Hastur said...

Dette vert bra! Vi gleder oss til resten.

Og når det gjeld viruset - moralistane har rett, porno er skadeleg! :-D

Limely said...

Denne siden ble veldig flott. Spesielt kroppsspråket hans, og da særlig i den nest siste linja. (: Gleder meg til flere sider.

Kjenner meg igjen med det at man føler seg så trygg med Mac, det er skummelt det, egentlig. xD;

DUHH said...

Hastur: Moralistene har alltid rett. Det er derfor de er moralister.

Limely: Tusen hjertelig takk. Det vanskelige her er å få kroppspråket til å både være klart nok, uten å bli for overdrevet. Og nest siste linje var en av de jeg var redd at jeg overdrev litt på, så det er godt å høre at du liker den.

Har vært inne og sniktittet litt på bloggen din, og du er et tegnetalent, absolutt. Synes kanskje særlig noen av de løsere skissene viser mest potensiale. Så stå på, og så blir du nok en photoshop-gud om ikke lenge.

(Så lenge du ikke stoler blindt p Mac´en, som meg)

Jimmy said...

Wow! that's a lot to fit in 16 pages...but if anyone can do it...SUPER KIMMIE can!

One question: What is a brønn?

My favorite frame on the first page is "there was something there"...he looks so subtly half terrified half getting a migraine.

I can't wait to see the tour of Pickman's studio.

Limely said...

Kan tenke meg at kroppspråk er en utfordring med slike talking heads-serier, ja...
Hehe, takker. Nå ble jeg glad, hehe c:

DUHH said...

Jim: Well, well, well.... "Brønn" is a "well". Well? Like the one the "rats" come out of in the story.

And yeah, it´s a challenge fitting it into 16 pages, but I´m getting better at compressed storytelling. And even though I have to make some cuts in the text, I feel I´m being more faithful than any Lovecraft-comic I´ve seen before.

Thanks for the nice words. Good to see people like that frame and that row. It was what I was most worried about on the page. "so subtly half terrified half getting a migraine" is as close to a perfect description of what I was aiming for.

Pickamns studio will be THE challenge of the comic thouhg.

Limely: Godt, godt!